woensdag 31 maart 2010

bezig met een bestelling.

Ik kreeg de vraag of ik 36 handdoeken kon borduren maar dat kan ik wel dacht ik. Na wat op start problemen toch doorgezet. ( de mislukte mag ik natuurlijk niet houden omdat het een echt logo is , daarom denk ik dat ik er maar een iets onderzet ook als nog er bij doe.)

zondag 21 maart 2010

rest jurkje op model.

na wat proeven friemelen is de jurk toch ook door mijn dochter goed gekeurd.

Een rest jurkje

Omdat je voor een maatje 62 niet zoveel stof nodig hebt en ik nog redelijk wat over had van de jurkjes voor mijn achternichtjes heb ik een rest jurkje van de 2 glimstofjes gemaakt. Als basis heb ik een patroon uit de knippie gebruikt. de rook moest eigenlijk nog wijder maar dat lieten mijn restjes neit echt meer toe en ik vind dit wel wijd genoeg. Aan de voor kant moet ik nog drukknoopjes zetten zodat papa de jurk ook bij dr aan kan doen. Want zelf kan mijn dochter het nog niet. uit gaat heel goed maar aan niet ( wat is dat toch met baby's)

zaterdag 20 maart 2010

Handdoeken voor de jarige tantes.

Voor mijn jarige tante heb ik een handdoek geborduurd met hun naam er op dit viel erg in de smaak. En het was zo klaar. Voor de volgende verjaardagen word er een handdoek met naam verwacht is mij al gezegd, want iedereen wilde zo'n handdoek.

Jurk in progress

De laatse jurk was al getekend maar toen kreeg ik een soort migrene aanval en moest ik eerst de stof maar even wassen gelukkig is de stof netjes uit de wasmachine gekomen en was het op nieuw teken zo gebeurd, Ik hield zelfs nog een stukje over hier kan ik wel iets voor me dochtertje van maken.

Setje showen meisje maat 122-128

Het achternichtje met maat 122-128 heeft een jurk gekregen een paarse broek en een paars gebloemde blouse.

Setje showen meisje maat 122

Dit achternichtje kreeg een oranje broek volgens eigenzeggen erg handig voor in de tuin want deze pijpen gingen niet op de grond hangen. een groene blouse een jurkje met kortblouseje/bolero. Zij kreeg het korte blouseje/bolero omdat allen haar jurk zonder mouwen was. ook de jurk vond ze erg mooi. Helaas waren de broek en het blousej avn haar zusje nog niet klaar, maar deze was wel helemaal blij mat haar jurkje heb er een erg dikke zoen voor gekregen. en ze deelde haar komkommertjes. De blouse en de broek maak ik nog af. In mijn gedachte had ik voor alle 3 de meiden ook een trocot zomershirtje gepland misschien dat ik deze ook nog gan maken zodra mijn naaimachine onderhanden is genomen.

De setjes los geshowd jongen maatje 104a 110

Nu even een foto van de setjes die de kinderen heb gekregen deze set was nog niet compleet maar mijn naaimachine is er mee opgehouden, daardoor heb ik de blouse het colbertje het shirt en de broek niet meer kunne maken. Het colbertje was wel al geknipt en gespeld dus deze gaat nog een keer zijn kant op.

Projectje 2.11 Jurk

ook deze jruk heb ik voor een van mijn achterncjhtjes gemaakt. Het is het 19de patroon uit de 6de editie van 2006. Ik heb de jruk wel 15 cm verlengd zodat het meisje het als jurk kan gebruiken ook heb ik de maat 122 iets vergroot richting een 128.

Projectje 2.10 Broek

Ook voor mijn ander achternichtje heb ik een broek gemaakt uit de knippie . dit is weer het 12de patroon uit de 6de editie van 2003.

vrijdag 19 maart 2010

Projectje 2.9 Jurk

Ook het kleine meisje wil denk ik wel een mooie glimjurk. het is de jurk komt uit de knippie. Het is het 4 patroon uit de 6de editie van 2002. Omdat ik geen rits in de juiste kleur had heb ik er een vetersluiting in gemaakt. de jurk heb ik ook iets verlengd want op de foto vond ik hem net iets te kort. De jurk is een maatje 104

woensdag 17 maart 2010

Projectje 2.8 Blouse

Ook dit meisje heeft natuurlijk niet alleen maar jurkjes in dr kast hangen daar horen ook voor haar wat blousejes bij. Hier heb ik dezelfde blouse als voo haar nichtje gemaakt, maar dan in een ander kleur. Deze blouse is gemaakt van dune stof en heeft geen echt zoom maar een rolzoompje.Ook deze blouse mist zijn knopen en knoopsgaten nog.

Projectje 2.7 Pantalon

Bij een gilletje hoort natuurlijk een Pantalon. Ik heb het 9de model uit de 6de editie van 2002 als basis gebruikt.De broek heeft steek zakken en een nep gulp.

dinsdag 16 maart 2010

Bestelling hello kitty is af

Ik heb vandaag de haddoek met hello kitty af gemaakt. aan beide kanten van de naam heb ik een hellokitty die in bad gaat geborduurd en ze naar elkaar toe gespiegeld nu maar hopen dat de jarige de handdoek morgen goedkeurt.

Gilletje op model.

Mijn oppaskinderen waren er weer en zagen het gilletje hangen, deze wilde zij natuurlijk even passen. meteen maar wat foto's gemaakt. Ze hebben zelf 3 maten kleiner dus erg netjes staat het niet met dan ook nog eens gekleurde kleding er onder maakt het wel heel erg hummm onflorissant. Ach wat haalt het uit we hebben kunen lachen.

Projectje 2.6 bobywarmer wordt Gilletje

Ik heb als basis het 5de patroon uit de 6de editie van 2003. Dit is een bobywarmer maar met een kleine aanpassing is het een gilletje geworden.

gebezigt met een hello kitty handdoek

Oma S vroeg mij of ik een handdoek met woezel en pip kon borduren. na samen een handdoek gekocht te hebben, een mooi patroon en de kleur van de garen uitgezocht te hebben, was ik klaar om te beginne omdat er wat andere bestelling tussendoor kwamen heb ik deze even apart gelegd en gelukkig maar want ondertussen had oma S besloten dat ze toch liever een hello kitty op de handdoek wilde hebb. Zo gezegd zo gedaan de eerste Hello kitty zit er op. Morgen de 2de en de naam van de jarige.

maandag 15 maart 2010

blouse op model toch meer bolero

Toch het blouseje maar bij mij oppaskindje aan getrokken en wat ik al dacht de blouse is eerder een soort bolero dan een blouseje. De blouse viel bij haar net onder dr luier. en zij heeft een kleiner maat. Op de foot lijkt ie nog korter omdat ze aan het dansen was.

Projectje 2.5 Blouse

Deze blouse is een geheel uitprobeerseltje geweest. Ik wilde graag mijn lock machine uitproberen emt deze rolzoompjes als resultaat. Ook wilde ik een blouse emt lange wijde mouwen met als gevolg ik weer zelf aan het tekenen ging. Omdat ik geen model dat maatje 104 a 110 aan kan in de buurt heb is het afwachten hoe de blouse zal vallen. ik denk de mouwen net als bij de blouse die ik gister gemaakt heb,te voorzien van rimpel mouwen. het lijfje is ook getailleerd net als die vorige blouse. nu is de puntjes op de 1 zetten om alle blousejes af te maken. Bij allemaal moet er nog knoopjes en knoopsgaten gemaakt worden.

zondag 14 maart 2010

Projectje 2.1 Knippie Jurkje 17 is af

Na wat tips gehad te hebben op een forum heb ik het jurkje versierd met 2 borduursels. op de totp heb ik een mama vogel met een rups in de snavel geborduurd en onderin een boom met een nest hongerige baby vogels. Bedankt nog dames.

Projectje 2.4 knippie blouse

Een meisje heeft natuurlijk niet alleen maar jurkjes in dr kast hangen daar horen ook wat blousejes bij.Hier heb ik een blouse gemaakt voor 1 van mijn achternichtjes.Het is patroon 13 uit de 1ste knippie van 2003. Ik heb hem ruim gemaakt vanuit maat 122. Een detail van de blouse is dat hij een rimpel in de mouw heeft. De blouse is nog lang niet af want er moeten nog zoompjes in en een van de mouwen zit nog niet vast, ook moet er in die mouw nog een rimpelstukje. Er zitten nog geen knopen aan en geen knoopsgaten in.

zaterdag 13 maart 2010

Projectje 2.3 knippie broek 13

Van de lila stof die ik bij de lockmachine kreeg heb ik dit broekje gemaakt. Deze is voor een 1 van de 2 grote achternichtjes. De broek is het 13de patroon uit 6de Knippie van 200 in de maat 122. Ik heb de broek ietsje ruimer gemaakt, want dit achternichtje heeft 122-128. Er zitten aan beide kanten van het been in het middenstuk tunnels met elastiek zo ook onderin de pijpen,dit geeft een speels effect. Kleine details van de broek zijn de nepgulp, de sierstiksels op desteekzakken en het vlindertje. In de tailleband zit elastiek dit pas ik ter plekke op het kind aan.

vrijdag 12 maart 2010

Raf raf heeft de broek aan.

Fasfas was weer blij want zij kon weer met de jonge dame knuffelen. Haar armpje zat weer vast. Maar ze had zo kon de jonge dame mij vertellen het nog wel een beetje koud, want Fasfas had geen jasje om aan te trekken als zij naar buiten gingen. Zelfs de buik werd al op gemeten. Oke deze mama snapte de hint en is goed gaan meten om een jashe voor Fasfas te maken erg netjes afgewerkt is de jas niet maar daar kreeg ik de tijd ook neit voormet een vragende dame ( die eigenlijk moest slapen) niet. Ook haar broertje heeft een knuffel, deze knuffel Rafraf genaamd had het ook koud. maar een lange jas is voor meisje en dit was een jongetje. Jongetjes dragen broeken dus Rafraf opgemten en een broekje gemaakt. Beide knuffels hebben een niet zo handig figuur grote voeten en handen en smale schouden en boven benen. Daarom is dit het resultaat. Beide kinderen zijn er helemaal blij mee. Er werd alleen even gemeld dat Rafraf wel een koude buik kreeg dus er word nog een shirtje van mij verwacht.