woensdag 15 februari 2012

overslagjurkje voor mini miss






















Voor mini miss maakte ik  een overslagjurkje van een druk stofje. Helaas pas t het jurkje niet meer maar ze droeg het altijd met een bruine broek en een bruin mouwloos vestje. nu ik ook de foto's terug zie denk ik het is mij te druk. In de afgelopen maanden is mini miss alle kanten in etappe in geschoten. Op de foto's werden  al haar broeken al te kort en de mouwen werden expres 3 kwart.













nijlpaarden jurk en bolero voor little miss

Ook little miss  wilde een nijlpaard jurk 'mama tessie zelfde kels vind ook wel goed' 
En deze mama dacht ach waarom niet. Ik heb bij little miss er wel zijnaden aangeknipt  en natuurlijk moest er dan ook een bolero bij  naar hetzelfde idee als die van haar zusje. Oook is de binnenkant gevoerd met de stof als die van de jurk en ook is het geheel van katoen. Ook zij kreeg de jurk aan met het uiteten gaan. En ja jullie zien het goed ook oook zij wilde een citroen schijfje na dat mini miss  het schijfje op had nam zlittle miss ook een hap. Oeps toch wel zuur. maar dit laat je natuurlijk niet merken maar het vertrekken van het gezicht  nog even lachen als een boer met kiespijn. ( op de onderste foto.  zei ik dat de foto'z voor mijn blog waren en dat de jurk daar in de was moest. het is te zien dat ze het daar niet helemaal mee eens was.) De volgende keer maak ik de jurk voor haar ook een stukje langer.

bolero bij de after party jurk

   

 Bij een  korte mouwen jurk in de winter  hoort eigenlijk wel een  bolero. Daarom maakte ik voor mini miss   een bolero. Uiteraard was ik weer eens eigenwijs en ik maakte een tricot patroon van  grofgeweven katoen. De stof heb ik samen met een vriendin uitgezocht  op de markt. De voorkanten ehb ik gevoerd met dezelfde stof als het jurkje. toen die vriendin ons mee uiteten nam kreeg mini miss de jruk met bolero aan. En het citroentje?ja die had ze van mijn bord afgepakt en toen ze hapte niet eens heel erg gegriezelt van de smaak.


Antonia met vogelborduurtje





















Ik kreeg de tip om de namen van de meiden ook eens te veranderen en dan wil in little miss en mini miss, nu vind ik dat wel een goed idee. dus bijzelfde doop ik littl Shark om tot little miss en mini Shark doop ik om tot mini miss.

Little Shark is sinds een ruime week weer helemaal in haar nopjes. Zij kreeg een zelfgemaakt nieuw shirt. helemaal mooi met een geborduurde vogel erop. Direct dezelfde avond mocht ze het shirt aan. De volgende dag ,onderweg naar huis in de trein, werd het shirt aan iedereen geshowd. Er was zelfs nog een meisje dat  ook zo'n shirtje wilde. Doordat het meisje heel boos werd dat little miss het shirt niet aan haar gaf heeft de moeder mij gevraagd waar het shirt te koop is. Ik heb haar even kort uitgelegd dat het shirt speciaal op maat gemaakt is en niet zomaar in een winkel te koop. Is ik heb uiteraard wel even een adres doorgegeven zodat de mevrouw voor de verjaardag  van het meisje een shirt kan bestellen. Toen oma alphen langs kwam liet little miss het shirt vol trots zien.






maandag 6 februari 2012

Verjaardagsjurk Little Shark



Bij een verjaardag hoort toch eigenlijk wel een nieuwe jurk. Daarom maakte ik voor de verjaardag voor little shark een jurk zelf koos ze de cijfer stof en het patroon. Elodie was het geworden. Ik heb wel het boven stukje een beetje aan gepast. het is een mouwloos model geworden. Op de dag zelf waren wij een dag  uit. Eind van de dag zijn we  samen met oma Alphen nog uit eten geweest. De hele dag heeft ze dr zelfgemaakte ( samen met maam) broche op gehad zo kon iedereen zien dat zij jarig was en alweer 2 jaar was geworden. In het restaurant en op de dag zelf heb ik geen foto's van dr in de jurk gemaakt of teniminste niet mooie die ik terug kan vinden en op mijn blig kan plaatsten nu. Maar wel deze 2 foto waarop ze heel blij is met haar kadotje van ons.



Kraamkadootje Jermain

Voor kleine Jermain maakte ik ook een geborduurd 
kadootje. Helaas werkte mijn borduurmachine niet mee. Na een niet mooi gelukt mutsje met zijn naam en een niet mooigelukt lakentje met het versje van zijn 2 grote broers er op heb ik het borduurmachien maar uitgezet en wat andere kleine dingetjes erbij gekocht. Toch heb ik het aan zijn mama gegeven. En ze stond met tranen in haar ogen zo leuk vond ze het.  de rest van het setje en onder andere het ander lakentje met de tekst van zijn papa en mama komt zodra mijn borduurmachine het weer doet of als ik een nieuwe heb( dat laatst word een hele poos sparen)


Sinterklaas deelt kraamkadootjes uit.


Enkele maanden terug stelde ik ee kado samen voor een kersverse papa. De kleine kreeg de moeilijke naam Alessio. Weken voor de geboorte van de kleine was de vader al zenuwachtig want hoe zou de bevalling verlopen hoe zouden de eerste weken verlopen  hoe zal het zijn met een klein in huis en wil je als vader wel weer terug aan het werk na de 2 weken die je vrij krijgt van je Noorse baas. Toen al die spanning over was gegaan in genieten van de kleine man in de weinig uurtjes die de kleine buiten je werk tijd wakker i, kwam er een kadootje op de zaak aan nieamdn van de collega's wist van wie het was. iedereen zei van sinterklaas. maarja wie had er dan voor sinterklaas gespeeld weken later kwam de papa er achter dat ik degene was geweest die het setje heeft samen gesteld. Toen kon hij eindelijk doorgegevn hoe blij hij er mee was.

Het setje bestond uit een shirt, een broek, een mutsje, sokken, een rompertje en een slab.

Mode show voor het slapen gaan



Nog ff snel passen voor het slapen gaan. Met natte haren wilde Little shark wel haar nieuwe shirt passen. Of het slim was dit net voor het slapen gaan te doen eigenlijk niet maar omdat er nog meer kledingstukken waren die erg leuk waren wilde ze het shirt toch uit doen.  De zak wilde ze zelf op zn kop. Al de kledingstukken waren nog niet gestreken ( ondertussen wel al tig keer en ook al tig keer gewassen.) Het model en de kleuren vind ze erg leuk en ik ook lekker vrolijk.