zaterdag 2 maart 2013

beidehante dametjes en hun regenboog cakejes en de koe.


Bij koken en bakken hoort ook afwassen.meestal doe je dat nadat je alles gebakken en versierd hebt maar mini miss en little miss doen dit graag voordat de mix in de beslagkom gaat. Ze haalden namelijk de vaatwasser leeg. Daar staat altijd al wat de ontbijt spullen in en evt spullen van de avond er voor. Maar ook de cakeblikken die ik alvast klaar had gezet wasten ze nog een keer af.Jullie snappen wel dat 2 kleine dametjes die de afwas doen het niet zo netjes doen als volwassenen. Alles is wel echt goed schoon daar is niets op aan te merken maar niet alleen de vaat is gesopt ook het hele aanrecht is nat de vloer en  kleding waren ook niet meer droog te noemen.. Ach de kinderen hebben veel plezier gehad en weten nu ook dat ze het even moeten vragen voor dat ze zelf in de weer gaan.Toen alles schoon en vooral ook redelijk droog was  wilde de meiden allemaal kleurtjes cake maken. ja as je marsepein kan kleuren dan kan ijs en vooral cake ook. Samen met mini miss mixte ik het beslag. Ik mixte en zij mocht alles toevoegen.Voor little miss deed ik in alle bakjes een grote druppel kleurstof en schepte hier beslag bij.zelf wilde zij dit door elkaar roeren en dat ging eigenlijk heel goed zonder te knoeien.


Het moesten de kleuren van het boekje van woezel en pip zijn. Ik denken en denken na wat puzzelen dacht ik toch wel aan het verhaaltje over volgens mij de regenwolk. Daar komt op het laatste stukje een regenboog in voor ik heb de 5 opvallendste kleuren uit gekozen. Rood geel groen blauw en (violet) paars. De kleuren heb ik gewoon met een lepel in de cupjes gedaan een volgende keer zal ik het met een spuitzak doen denk ik. en een andere samenstelling maken omdat de gewone cake mix te dun is en de kleuren in elkaar over gaan lopen.

Ik had nog wat kleurtjes over waar onder groen en rood. Ik denk dat van nature in ons zit want de rode wilde de dames meteen hebben en was zelfs nog een beetje ruzie over die hebben we toen maar voor een vriendin van mij bewaard want 'mama, rood is voor ik vind je lief en die is lekker warm.' de groene wilde beide meiden niet hebben die vonden ze een beetje eng en zou niet lekker zijn. Zelfs toen ik die wilde opeten werden ze boos en pakte ze hem af want ik zou er ziek van worden..Die middag waren we bij vrienden, little miss zag een koeien cakevorm welke zij wel graag wilde maken. Wij mochten hem lenen als we hem de volgende dag maar met een klein beetje inhoud zouden terug geven. Mijn dametjes hadden geen trek in cake maar wel zin om te bakken dus werden de vlekken van de koe gevuld met gebruinde cakemix en de rest van de koe gevuld met naturel cakemix. In zijn totaliteit teruggeven. Inclusief de katten hebben er van gesmuld die avond. ( de katten pikte de restjes uit het blik.)

2 opmerkingen:

 1. Wow, dat is een kleurige cake zeg. Leuk als ze zo met z'n tweetjes aan het rommelen zijn hè.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De twee schatten,Tess en Kelcey,
  zo druk met de afwas...wat een goede hulp voor Mama!

  Ja,alles wordt nat....maar ze hebben veel lol!

  Bakken kunnen zij ook als de beste...leuk al die kleuren!

  De koe zag er ook mooi en smaakte..prima!

  Fijn,dat jullie zo lol hebben in het bakken.....en ook de afwas...er van!

  BeantwoordenVerwijderen