zondag 19 januari 2014

'Safarijurk voor little miss'


Van de zomer maakte ik dit heerlijk luchtige zomer jurkje voor little miss. De stof heb ik ooit eens van oma oma gekregen om iets moois voor little miss van te maken. Het liefst had zij mij hier nog mee geholpen en vooral vaak van het vrolijke snuitje mogen genieten, maar zo als de meeste van mijn volgers wel weten heeft ze maar heel weinig van haar achterklein kind mogen meemaken en voordat wij maar samen achter het machien konden kruipen had zij ons al verlaten. Maar de dames weten wel dat deze stof bij oma oma vandaan kwam. De stof vroeg in mijn ogen om een jurkmodel en vooral een heel simpel rokdeel er aan zodat de bloemen goed uitkwamen. Als boven stukje heb ik me laten inspireren door de overslag van het Xenia patroon. Eigenlijk valt er niet veel over het jurkje verder te zeggen. Aan het koppie van little miss in al te zien dat ze er zelf blij mee is de jurk had van de


.

dametjes zelf nog geen bij naam gekregen maar kreeg deze al snel van Oma Alphen. Namelijk 'Safari jurkje' waarschijnlijk kwam dit door de wat grofgeweefde stof welke ook een beetje beige achtig van kleur is. Toen wij naar diergaarde blijdorp gingen met oma Alphen en oudtante Marry was de keuze van little miss makkelijk gemaakt je gaat daar rond kijken bij de dieren en dat is ook wel een beetje op safari gaan dus haar Safari jurkje moest zij aan. 

Mini miss had dan geen safari jurkje maar wel een safari setje bestaande uit een gekochte broek en een schattig dierenprint shirtje met kat gezicht afbeelding. haartjes wisten de dametjes ook al dat moest de hele dag uit hun gezicht blijven dus het moest als een spinneweb en voor little miss ook achterin een losse invlecht zo dat de haren ook niet aan dr nek plakte. Overal hebben de dametjes uitgebreid naar alle dieren gekeken en zelfs door een actie van een energieleverancier wat hand en pan diensten kunnen verrichten zoals de giraffen verzorger te helpen met de juiste houtsnippers bij de juist bak te brengen zodat hij wist welke bak hij in de winter moest pakken om het hok lekker warm te stoken en bij de olifanten hebben de dametjes nog een tips kunnen geven aan de verzorgster.


Bij de overige dieren hebben de voornamelijk staan tellen of ze er allemaal wel waren of gewoon vol verwondering staan staren omdat ze de dieren zo mooi vonden. Maar natuurlijk was er ook nog tijd om lekker gek te doen en in de huis hummmm ik bedoel schild van een schildpad te kruipen en hier rustig een boekje te gaan liggen lezen over al die dieren totdat je zusje oudtante marry en oma alphen ook zo ver waren om verder te gaan lopen wat kunnen die af en toe treuzelen zeg. Elke keer moest little miss maar op ze wachten.

Van al dat heen en weer geren word je toch wel een beetje moe en 
dan kruip je toch lekker even weg in de buidel van een kangaroe dat 
doet namelijk Roe het vriendje van Wippelie pooh ( beter bekend als 
winni the pooh) ook altijd bij zijn moeder Kanga. Echt zacht lag het 
niet  die buidel was maar hard en gaf niet echt mee en je kon er aan 
de achterkant als je je niet goed vast hield ook nog uitvallen. Nee 
die buidel was helemaal niet handig om even in uit te rusten. Hoe
Roe dat altijd doet weten we niet want die zit er soms de hele dag
in. Maar voor little miss was dit geen fijn uitrustplekje dus dan 
ga
je maar weer verder op Safari.
Op naar de cavia's. Aan de ene kant van de rots waren de cavia's wild.

Tenminste dat las mama op het bordje, ze leken neit wild want de lagen heel rustig te slapen in de zon alleen hun haar zat wild maar ja als je een cavia bent kan je moeder neit tussendoor even een staart in je haar maken zo als mama wel bij little miss gedaan had. En aan de andere kant van de rots waren de cavia's kort hariger en heette ze ook op eens tamme cavia's. Tamme betekend rust en is iets anders dan tammie zo als mini miss de cavia's noemde. Maar deze cavia's liepen door elkaar heen, niet heel hard maar ze liepen wel. Mama en oma Alphen zeiden dat dat kwamen doordat het erg warm was en de tamme cavia's schaduw hadden van de rots en dat de wilde cavia's wilde cavia's heten omdat ze niet bij mensen thuis wonen maar in de natuur zonder baasje. Dit snapte mini miss en little miss niet want de tamme en de wilde cavia's hebben beide toch de verzorgers als baasjes.

1 opmerking:

  1. Ja..dat was een gezellige dag ..op safari.....en Tess zag er in haar mooie zomerjurkje..prachtig uit!

    Kelcey,had ook de dresscode goed begrepen....zij was ook helemaal in de safarilook.

    BeantwoordenVerwijderen