vrijdag 26 juli 2013

door de ervaring van vorige jaar ook dit jaar witte blousjes

Van de zomer maakte ik 2 roos 3017 blousjes uit witte stof. Eén maakte in met rode details omdat ze eerder al eens een setje had met rode detials en dat stond haar zo schattig en als ze de foto's terug kijkt wil ze het liefst weer dat blouseje aan maar het blousje is al lang aan een veel jonger kind vergeven. dat er nu al veel plezier van heeft gehad. Ik weet niet wat dat is maar witte bousejes staan volgens mij bij al die kleine meisje een schattig. Het is alleen zo jammer dat je op wit alles ziet en je niet alle vlekken er voldoende uit krijgt.En wit is niet makkelijk te fotograven vooral niet zo midden in de zon op een heerlijk warme zomerdag. zoals jullie zelf al zijn zijn mini miss en little mis een een zee van wit gehulde en is er niet te zien wat ze nou precies aan hebben maar ik vond het zelf wel een schattige foto omdat little mis volledig opgaat in het snel dr pakje leeg te drinken om verder te gaan shoppen en mini miss duidelijk weer iets ondeugends aan het verzinnen is.

En omdat de dametjes zoveel complimentjes kregen het heerlijke stof bleek te zijn om met een hele warme dag te dragen en vooral omdat ze zelf het ook mooie blousejes vonden, hebben ze de blousjes ook maar aan getrokken toen wij een keer met tante tammie naar de ikea gingen. Om in de te shoppen waren ze al goed gekeurd en ikea is toch oom voornamelijk shoppen dus van succes verzekerd.

Terwijl tante Tammie en mama aan het rondneuzen waren, dit kan nog weleens lang duren, aangezien Tante Tammie nog bezig is haar huis in te richten naar haar eigen smaak en ikea altijd wel weer wat leuks te beiden heeft en wij en vanwege onze portemonnee niet te vaak heen moeten gaan, zijn little miss en mini miss maar rond gaan kijken waar ze mee konden spelen. Verder dan de prachtkeuken, welke achter hun stond en dus heel dichtbij waar mama en tante Tammie waren was, kwamen ze niet. Hier blijven ze eigenlijk bij elk ikea bezoek hangen. Waarom we hem niet gewoon aanschaffen....? nou het is dat we al een  een klein groente keukentje, mac donaldskeuken/rijdend kraampje, houten keukentje en marktkraam/keukentjre hebben ( ik weet het dat is al erg veel maar ja als je het een en ander krijgt gaat het rap) anders hadden we deze keuken wel gekocht. Eerst de oude keukentjes maar verslijten.De blousjes zijn dus ook keuken en wachtbabbelzittend goed gekeurd zoals jullie zien was little miss in de keuke de vaat aan het doen. inclusief met een dweil het gespetterde water werd netjes op gedweild. De vaat werd netjes afgedroogd en in de kasten terug gezet. voordat ze weg ging moest ze nog wel even de aardappeschotel in de oven doen. Omdat alles zo geloofwaardig over kwam, kwam er zelfs een vrouwtje van de ikea kijken of er niet een kindje per ongeluk de keukenspullen van boven mee naar beneden had genomen wat schijnbaar niet de bedoeling was. Maar alles was gefantaseerd. De pannen die in de keuken op het gasfornuis staan zaten zelfs vastgeschroefd. en het wachten ging heel goed met een gefantaseerd boek er bij zie je maar met een hele dosis fantasie en de juiste blousjes aan, kom je met gemak de dagen weer in je veel moet wachten wel door.

Hier nog enkele foto's van de details van het blouseje. de naden zijn met rode garen in een bloemetje patroon door gestikt en de knoopsgaten zijn ook rood. De knoopjes kocht ik om het stoffenspektakel in ahoy maar een van de 5 was na het met de hand aanzetten al gebroken. Gelukkig had ik nog een knoop omdat ik een witte broek met rode afwerkingen wilde maken.
dan maar de knoop voor de blouseje gebruiken en de broek een wat saaiere witte knoop geven. De broek was een heel simpel model waarvan ik niet eens echt foto's heb gemaakt zo simpel had ik hem gehouden.|1 opmerking:

  1. Ja...de meisjes hebben veel plezier van de zomerblousjes gehad.
    Het staat ook erg leuk....vooral met die ondeugende snoetjes erboven.

    BeantwoordenVerwijderen