donderdag 21 juli 2011

in het begin Mickey en minnie set op de pop


Afgelopen zaterdag vierde mijn neefje zijn eerste 
verjaardag. Nu is mijn schoonzusje, zijn moeder 
dus, helemaal weg van Mickey Mouse dus het 
werd een Mickey Mouse feestje.  Toen wij de 
vorige keer op visite waren bij hem had zij mijn 
oudste dochter al in gefluisterd dat  haar mama, ik 
dus, wel wat moois voor haar zou maken binnen dat 
thema. Nou dat heb ik geweten toen ik het idee 
opperde om een setje te maken met  mickey er 
op geborduurd was dit duidlijk niet goed. Nu vind 
ik het ook altijd wel leuk om zulke uitdagingen aan 
te gaan. Alleen wist ik niemand die het boek had of 
iets uit het boek had gemaakt. Dus ik wist niet hoe
de patronen zouden vallen. Dat zorgde wel voor wat 
tasten in het donker.

Wat ik wel al wist was dat maat 92 veeeeeeel te groot voor mijn kleine meisje. Vooral omdat het van knipmode is en deze meestal groter vallen. Zelf draagt zijn maat 80/86. Het leek mij ook wel een leuk kadootje om een Mickey setje aan de jarige zelf te geven deze draagt maat 86 soms zelfs al maat 92. Ik heb alle patroondelen een maat verkleind. Het zag er nog erg groot uit maar ik kon het niet passen bij mijn neefje dus ik paste het setje bij mijn oudste dochter maar vaar haar was het natuurlijk te groot. Nu heb ik nog wel een klein modelletje achter de hand, namelijk mijn ooppaskindje dat nu maat 92 draagt. Ik heb het setje bij hem aan gedaan zo ook gekeken waar de knopen op de broek het mooiste zouden zijn en het stond hem enig hij heeft er nog enkele spelletjes colafless bowling in gedaan en hij had gewonnen of tenminste hij werd door little shark gezoend en geknuffeld.
Maar ik heb hem met het setje niet op de fotogezet dus helaas heb ik geen mannelijk model dat het showt, hier in dit bericht heb ik al beide setjes af. in het volgende bricht zal ik meer vertellen over het minnie Mouse setje maar hier nu eerst alleen over mickey mouse. Bij de setje heb ik oortjes gemaakt p een cappuchon maar deze bleven niet echt mooi over eind staan en door tjd gebrek had ik ook de tijd niet om een andere oplossing te verzinnen.  De handdschoenen maakte ik van 3 laagjes wit katoen met een  laagje fiberfill ertussen. met texielstift maakte ik de zwarte lijjnen erop. de strik heb ik weggelaten omdat ik mijn neefje deze nooit zag dragen. en zonder vond ik het setje net zo leuk.


Little Shark wilde toen de setjes op de poppen hingen steeds met ze knuffelen,  de poppen op tillen en en mee ronddansen. onder het dansen vlieg ze meestal om doordat de pop toch wel te groot en zwaar voor haar was maar ze was hier dagen mee zoet. Nu de setjes niet meer op- de poppen hangen is een beetje beledigd want met een naar haar eigen zeggen 'oote ( blote) pop' kan je niet dansen.  


Zondag had ze er al een stofje om heen gewikkeld ondertussen heb ik het jurkje dat zij op al deze foto aan heeft er maar op gehangen want die is nog steeds niet af.  En nu de vakantie in Spanje niet door zal gaan heeft het ook geen haast. het jurkje mist alleen nog een zoom en een borduurtje. Oh ja en het strijkijzer mag er nog wel over heen.


2 opmerkingen:

 1. Tess,tussen de paspoppen!

  Allemaal,kleding,gemaakt door haar moeder!

  Alleen,maar goede resultaten!

  Knap,hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tess,straalt!

  Ze is trots op haar Minnie en Mickey,outfit!

  Ze zijn ook heel leuk geworden!

  Oma is ook erg trots op Tess en haar...Mamma!

  BeantwoordenVerwijderen